Voorwaarden en privacyverklaring

1. Reikwijdte, rechtsgrond en aanvullende regelgeving

Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle behandel- en begeleidingsactiviteiten, evenals alle overige zakelijke contacten, zowel mondeling als schriftelijk, aangegaan tussen Hypnotherapie-Nu en de cliënt. Deze voorwaarden zijn geldend volgende de terzake wettelijke bepalingen, neergelegd in het Burgerlijk Wetboek en Wet Geneeskundige Behandeling Overeenkomst. De therapeut is geregistreerd lid van de Nederlandse Beroepsvereniging Van Hypnotherapeuten (NBVH) en is bij behandelactiviteiten als zodanig gehouden aan de geldende beroepscode, gedragsregels, geheimhoudingsplicht, klachtenregeling, tuchtrecht, verplichting tot beroeps- en bedrijfsaanprakelijkheidsverzekering en overige bepalingen van de NBVH. De cliënt kan zich met klachten over de therapeut bij deze beroepsorganisatie melden. E-mail: secretariaat@nbvh.nl. De therapeut is daarnaast geregistreerd in het HBO Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

2. Cliëntdefinitie

a) Als cliënt wordt beschouwd degene die de hulp of begeleiding ontvangt. De hulpverlening of begeleiding is de keuze van de cliënt. De cliënt is voor, tijdens en na het traject volledig verantwoordelijk voor zijn psychosociaal en geestelijk handelen en vrijwaart de behandelend therapeut van iedere aansprakelijkheid, al dan niet voortvloeiend uit het achterhouden van medische of anderszins relevante informatie.

b) Bij hulpverlening aan minderjarigen moeten de wettelijk vertegenwoordigers (ouders) toestemming geven voor de hulpverlening. Indien er sprake is van gedeeld gezag en een gezinssituatie waarbij de ouders gescheiden leven, dan dienen beide ouders schriftelijk toestemming te verlenen voor de hulpverlening. Beide ouders worden (al dan niet gezamenlijk) geïnformeerd over de voortgang van de hulpverlening. Hierbij wordt de privacy van de minderjarige gerespecteerd door de therapeut (zie art.10).

3. Kennismaking en intake bij individuele behandeling

a) De eerste afspraak wordt telefonisch of per e-mail gemaakt.

b) Het eerste half uur van de eerste afspraak wordt beschouwd als een kennismakingsgesprek. Indien de cliënt binnen of na dit half uur besluit niet in behandeling te gaan bij Hypnotherapie-Nu, worden geen kosten in rekening gebracht.

c) Indien de cliënt besluit om wel in behandeling te gaan bij Hypnotherapie-Nu, volgt de intake. Hiervoor geldt het normale sessietarief, zoals vermeld op de website. Er is dan sprake van een behandelingsovereenkomst. Deze behandelingsovereenkomst wordt op schrift vast gelegd.

d) Gedurende de intake worden de NAW-gegevens, de hulpvragen, behandeldoelen, afspraken met betrekking tot verdere hulpverlening en diverse overige medische en persoonlijke gegevens over de cliënt op schrift gesteld, welke de basis zullen vormen voor zijn dossier. Deze gegevens worden vertrouwelijk behandeld (zie art. 10).

 4. Gegevensverstrekking door cliënt

a) Hulpverlening en overige dienstverlening vinden plaats op basis van eerlijkheid, openheid en volledigheid in gegevensverstrekking door de cliënt (zie ook art.2).

b) Afspraken met betrekking tot behandeling worden gemaakt volgens de principes van gezamenlijke besluitvorming. De afspraken worden gemaakt tijdens het intakegesprek en de tussentijdse evaluaties. Ze worden weergegeven in het behandelplan. Het behandelpan maakt deel uit van de behandelovereenkomst, zodat gemaakte afspraken bindend zijn voor beide partijen.

5. Annuleringen

a) Bij verhindering van een afgesproken sessie dient de cliënt dit tijdens kantooruren te melden, ten minste twee werkdagen voor de gemaakte afspraak. De therapeut brengt de kosten voor een gemiste sessie in rekening indien de cliënt zich niet tijdig heeft afgemeld, ongeacht de reden voor de afmelding. Dit geldt ook als de cliënt niet op de afspraak verschijnt

b) Indien de therapeut de afspraak afzegt vervalt de verplichting tot betaling van het honorarium.

6. Stopzetten van dienstverlening

a) De overeenkomst kan worden beëindigd als therapeut en cliënt in gezamenlijk overleg bepalen dat er geen sessies meer nodig zijn.

b) De therapeut is gerechtigd de behandeling op ieder willekeurig moment, met in achtneming van artikel 5, met opgaaf van redenen te stoppen dan wel op te schorten.

c) De cliënt is gerechtigd, met in achtneming van artikel 5 en artikel 7, op ieder willekeurig moment zonder opgaaf van redenen af te zien van verdere behandeling.

d) De overeenkomst eindigt van rechtswege indien er geen sessie afgesproken is voor een termijn van langer dan drie maanden na de laatste sessie, tenzij uitdrukkelijk anders afgesproken tussen therapeut en cliënt.

7. Betalingsvoorwaarden

a) De tarieven voor de individuele sessies zijn vastgesteld en zijn te vinden op de website: tarieven Hypnu

b) Alle tarieven kunnen door Hypnotherapie-Nu worden gewijzigd. Gedurende een behandeling kunnen de tarieven uitsluitend worden bijgesteld per kalenderjaar.

c) De voorwaarden met betrekking tot betaling staan los van declaraties en van vergoedingen van ziektekostenverzekeraars. De cliënt is verantwoordelijk voor de betaling.

d) Het honorarium en eventuele overige overeengekomen vergoedingen worden binnen de op de factuur vermelde betaaltermijn, doch uiterlijk binnen veertien dagen na ontvangst van de factuur voldaan door middel van een bankoverschrijving of  automatische incasso ten bate van de bankrekening van Hypnotherapie-Nu.

e) Indien niet is voldaan aan bovenstaande bepalingen van dit artikel is de praktijk dan wel de therapeut gerechtigd een invorderingsprocedure op te starten al dan niet in samenwerking met de beroepsvereniging NBVH. De eventuele kosten die daaruit voortvloeien zijn voor rekening van de cliënt.

8. Schade

a) Schade veroorzaakt door de cliënt voor, tijdens of na de dienstverlening aan interieur, meubilair, kleding of andere bezittingen van de therapeut dan wel de praktijk kan op de cliënt of zijn wettelijke vertegenwoordigers worden verhaald.

b) De therapeut of de praktijk zijn niet aansprakelijk voor diefstal, of verlies van eigendommen van de cliënt door parkeren of betreden van (het terrein van ) de praktijk.

c) Tijdens uw bezoek aan de praktijk, of tijdens de therapie bij u thuis, kan er natuurlijk altijd iets gebeuren waardoor spullen beschadigd raken. Hypnotherapie-Nu is alleen aansprakelijk voor gemaakte schade, wanneer er sprake is van verwijtbaar onzorgvuldig handelen.
Hypnotherapie-Nu hanteert een eigen risico op zaakschades van € 250,00 per gebeurtenis.
Bij het bepalen van een eventuele schadevergoeding wordt rekening gehouden met afschrijvingstermijnen zoals deze ook door verzekeraars worden gehanteerd.
Het is verstandig om een eventuele schade in eerste instantie te melden bij uw eigen inboedelverzekering; Veel inboedelverzekeringen dekken ook schades die zijn veroorzaakt door derden. Het voordeel hiervan is dat uw inboedelverzekering vaak de nieuwwaarde uitkeert i.p.v. de dagwaarde (zoals bij de aansprakelijkheidsverzekering via Hypnotherapie-Nu).
De schademelding moet schriftelijk plaatsvinden binnen 1 maand na het ontstaan van de schade. Indien de schriftelijke melding niet binnen 1 maand na het ontstaan van de schade is ontvangen, wordt de schademelding niet meer in behandeling genomen. Daarnaast is het van belang dat u foto’s maakt van de schade en dat er een aankoopbewijs of een offerte voor reparatie wordt meegestuurd. Zonder deze gegevens wordt de schademelding niet in behandeling genomen.
De ondertekende melding kun u sturen naar contact@hypnu.net onder vermelding van ‘schademelding’

9. Dossiervorming

De therapeut houdt een dossier bij van aantekeningen van de gehouden sessies en andere relevante documenten, dat op diens verzoek door de cliënt kan worden ingezien. Het dossier wordt conform de wettelijke bewaartermijn in totaal 20 jaar bewaard. Verder bestaat er inzagerecht voor nabestaanden.

10. Privacy

a) De praktijk verplicht zich tot het respecteren van de privacy en zal geen informatie over de cliënt verstrekken aan derden zonder diens schriftelijke toestemming.

b) De privacy van een minderjarige cliënt jegens zijn wettelijk vertegenwoordigers (ouders) wordt door de therapeut gerespecteerd. Er wordt geen informatie verstrekt over de inhoud van de consulten als de minderjarige dit niet wil. Voordat de wettelijk vertegenwoordigers (ouders) worden geïnformeerd, bespreekt de therapeut met de minderjarige cliënt hoe en wat er over de voortgang van de hulpverlening aan de ouders zal worden weergegeven. Bij minderjarigen blijft de bewaarplicht van de gegevens van kracht tot 20 jaar na het bereiken van meerderjarigheid.

c) Indien de dienstverlening gericht is op meerdere leden van een gezin, dan wordt er geen informatie verstrekt over de overige gezinsleden als zij daar niet bij aanwezig zijn of daarvoor toestemming hebben verleend. De praktijk beoogt dan de privacy, rechten en hulpvragen van alle betreffende gezinsleden in het vizier te houden.

d) De behandelend therapeut heeft een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim). Alleen de behandelend therapeut heeft toegang tot de gegevens in het dossier, uitgezonderd:

  1. Geanonimiseerd gebruik tijdens intercollegiale toetsing en advisering

  2. Waarneming tijdens afwezigheid van de behandelend therapeut

  3. Een klein deel van de gegevens wordt gebruikt voor administratie en het toezenden van informatie. Indien hierbij derden betrokken zijn (zoals een boekhouder) is met hen een verwerkingsovereenkomst afgesloten conform de Wet AVG.

  4. In alle andere gevallen worden gegevens uit het dossier die terug te voeren zijn op de persoon van de cliënt uitsluitend gedeeld na expliciete toestemming van de cliënt (zoals bij doorverwijzing naar een andere hulpverlener, overleg met huidige of eerdere hulpverleners, het informeren van familieleden,  in het kader van voorlichting, kennisoverdracht, onderzoek of anderszins)

e) De computerbestanden die behandelgegevens over cliënten bevatten (zoals correspondentie met een verwijzer of huisarts) zijn beveiligd met een wachtwoord.

f) Cliëntendossiers worden bewaard in een afgesloten (berg)ruimte.

g) Bestanden die inhoudelijke gegevens over de behandeling van een cliënt bevatten worden uitsluitend verzonden op de wijze waarvoor cliënt schriftelijk of mondeling toestemming verleent.

h) Foto’s of filmbeelden van cliënten die gebruik maken van individuele behandelingen binnen de praktijk, worden uitsluitend gemaakt na nadrukkelijke toestemming van de cliënt en deze worden zonder toestemming van de cliënt niet aan derden vertoond.

i) Op de zorgnota staan de gegevens die door de zorgverzekeraars gevraagd worden om over te kunnen gaan tot declaratie, waaronder naam, geboortedatum en adres van de cliënt en datum, tarief en korte omschrijving van de behandeling, zoals ‘hypnotherapeutisch consult’.

j) Het maken van beeld en/of geluidsopnames tijdens de sessie is alleen toegestaan na afstemming en overeenstemming met de therapeut. Het publiceren ervan is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de therapeut.

11. Waarneming

Indien de therapeut door omstandigheden langdurig niet in staat is cliënten te behandelen, worden de lopende cliëntencontacten waargenomen door een bevoegd collega-hypnotherapeut van de collegiale intervisiegroep Twente.

Praktijk voor medische hypnotherapie
en persoonlijke ontwikkeling

Neem gerust contact op


Met  gemaakt door Comyoo | creatieve studio